14 grudnia 2009

Wątróbki a'la Wegetariańska


Do przyrządzenia wspaniałej potrawy o charakterze snack'a potrzebujemy :
1 kg wątróbek kurzych kupujemy i wycinamy gluty , następnie myjemy solimy i pieprzymy.
Smażymy na gorącym oleju , rezygnujemy ze smalcu jako , że to potrawa wegetariańska.
Na osobnej patelni (francuski: separat ) i na świeżym oleju smażymy ½ kg cebulki poszatkowanej wedle gustu ( grubo na widok pięknej sąsiadki vel sąsiada , drobno na widok relacji z Sejmu). Pod koniec procesu dodajemy 3 starte jabłuszka , pełne snu oczywiście …
Mieszamy wątróbkę z cebulką połączoną z jabłuszkiem pełnym snu.
Następnie … no co ? Wcinamy , a uszy same się trzęsą !
ps
ponownie nie prezentujemy zakrwawionych watróbek kurzych , kurcze pieczone , wykazujemy tym delikatnosć wobec innej wrażliwosci, pokazujmy za to pierniczki Oli.

Brak komentarzy: